Facebook Mülakatı Öncesi...
resim bulunamadiOpera'dan siktir yedikten sonra "artık yurt dışı defterini kapattım aga" diyordum. Taa ki Facebook Hacker Cup'da ilk turu geçinceye kadar. Facebook Hacker Cup artık geleneksel hale gelmiş bir kodlama yarışması. İlk turda sorulan 3 sorudan 2'sine doğru cevap verince 2. tura geçmiştim. Zaten 3 sorudan 3'üne de, katılan 7600 kişiden sadece 28 uzaylı doğru cevap verebilmişti.

2. tura geçmenin gazıyla "lan bi başvurayım bakayım Facebook'a" dedim ve hiç umudum olmamasına rağmen başvurdum.

Başvurudan 1 ay sonra bir e-posta geldi, "uygun olduğunuz bir zaman bir telefon mülakatı yapmak istiyoruz" diyorlardı. Zamanı belirledik, mülakatı yaptık. Mülakat bir mühendisle olmamıştı, basit sayılabilecek bir kaç teknik soruya cevap verdim.

Daha sonra bir testcase gönderdiler. Testcase ise, sanırım gördüğüm en zor problemlerden bir tanesiydi. Bir "takvime yerleştirme" algoritması gerekiyordu ama ben böyle bir algoritma görmemiştim. Kendi çabamla O(n^3) lük bir algoritmayla çözdüm gönderdim. "Muhakkak daha düzgün bir yolu var bunun ama alın bu çözüm" dedim, çözmek ~13 saatimi almıştı. Onların istediği şeyi kötü de olsa yapıyordu, kod güzeldi, testlerini yazmıştım vesaire.

"Bir zaman belirleyin, mühendislik ekibimizden birileri de sizinle mülakat yapacak" dediler. "Ben üniversiteyi bitireli 6 sene, en son computer science konularını işleyeli 7-8 sene oluyor, computer science soracaksanız bana biraz zaman verin" dedim. "Computer scince sormak ne demek, hauna bile koyacaz" dediler. 2 ay sonrasına bir görüşme set ettiler. Görüşme önümüzdeki 2 hafta içinde olacak sanırım.

Ama bir sorun vardı. Okulda çok süper bir CS eğitimi almamamızın yanında, aldığımız bir kaç işe yarar dersi de ben unutalı çok olmuştu. Son 7 senede sadece bir kez "breadth first search" yazmıştım. Çalışmam gerekiyordu.

Gittim video falan da izlerim diye, iPad aldım (sooo gaaaay) yollarda videolar izledim, kitaplar okudum. Şehir dışında olduğum şu zamanlarda da yardırıyorum boş vakitlerde.

Anıl sayesinde tanıştığım Jak, Cracking The Coding Interview'i tavsiye etmişti. Okudum, çözebildiğim konuları çözdüm, arada CS GRE test hazırlık dökümanlarını okudum, çakma bir GRE'ye de girdim.
Yine bunun yanında http://video.cs.bilgi.edu.tr/'deki bir kısım videoları izlemeye çalıştım, ancak çoğu örnek Scheme ile verildiği ve benim Scheme bilgim olmadığı için vazgeçtim.
Daha sonra http://www.academicearth.org/ 'dan MIT'de anlatılan algoritma derslerini izleyeyim dedim, ama o da çok "matematik" geldi.
En sonunda, bana en uygun ders serisinin UCBerkley'in online dersleri olduğuna karar verdim.Şimdi "Jonathan Shewchuk" abimizin anlatımıyla yola devam ediyorum.

İlk mülakatta "ekipten biraz bahseder misiniz" dediğimde, ekipte (frontend ekibi) 20 kişi olduğunu öğrendiğimde ümidim baya kırılmıştı aslında. "21. olacak kadar iyi değilim" diye düşünüyorum hala. Girme ihtimalim %1 civarlarında.

Bu da böyle bir anımdır. "Bana şans dileyin anacım"

07.Mayıs.2012 Pazartesi :: 22:20:24   55959 kere okundu

Konular
Opera {39}
Müzik {70}
Qt {12}
Ben {122}
Debian {26}
Sinema {24}
php/web {44}
Link {58}
KDE {7}

[Konular]


Takvim
<  Mart 2024  >
PSÇPCCtPz
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Temalar
xmas
yesilozAskerEdition
yellos
yesiloz
uira
yesilozHtml5
darksight
greeny
opera
default
dx

Es Dost
Altan
Tuğrul
Selçuk
Timu
Mehmet
Ünal
Gökhan
Koray Taylan
Yaşar
Özgür
Orhan
Kemali
Ahmet
Emrah
Kıvanç
BilgiFrekans
Bünyamin
Bedava Site

Gez Gör Arpacık
Opera Türkiye
Uira
Ma"Cess"teleri


Projeler
Beedon
sozluQ
qPod
SourPHP
Ekşigator
Ekşigator-qt
Soccer Madness