Rocket'in ardindan
resim bulunamadi Bundan yaklasik 10 ay once baslayan Rocket Internet maceram gecen Cuma gunu aldigimiz bir haberle son buldu. Sosyal medyada arkasindan cok konusuldu Rocket'in, ben ise Cuma gecesi ciktigim bir yurt disi gezisi yuzunden bir seyler yazamadim. Tatilden geldim, yazayim dedim

Fazla mesai olmadan(10 ay boyunca toplamda 3 saat mesai yaptim, ki sonra telafi ettiler), maaslarin gununde yattigi, sigortayi odememezlik yapmayan, insanlari zorla istemedikleri pozisyonlarda konumlandirmayan, icki icenine, namaz kilanina, ateistine, bas ortulusune kimsenin karismadigi, sikilan erkeklerin playstation oynayip, sikilan kizlarin ask-i memnu izledikleri, bazen beraber langirt oynadiklari, guldukleri, eglendikleri, calistiklari bir sirketti rocket. 'Beraber eglenemeyen insanlar beraber calisamaz' demisti birileri di mi ;)

Hatalari oldu tabii, sureclerdeki eksiklikler, yonetimsel bozukluklar bazen can yakti. Ama '6 da isten cikabiliyorsam gerisi teferruattir'.

Turkiye pazarina cok hitab etmeyen pazarlama stratejisi maalesef tutmadi Rocket'in ve Turkiye opersyonunu durdurma karari aldilar. Yaklasik 400 kisi issiz kaldi ancak, sektordeki 5 senem icindeki en "rahat" 10 ayi yasattigi icin en ufak uzuntu yok icimde. Tek uzuntum bir daha bir araya gelmesi cok zor olacak bir ekipten ayriliyor olmak (bi de o kadar kizi bi arada nerede gorecem)

'Rockettekiler cok para aliyor'daki Rocketeerlari da merak ediyorum, bizim ekipten kime sorduysam onceki maasindan en fazla 500 tl fazla alarak baslamis. Para elbette kriter ama rocket'e gelen bircok arkadasim, ayrildiklari sirketten para icin ayrilmadi, o sirketlerde kendilerine deger verilmiyor diye ayrildi.

Rocket'in piyasadan cekilmesi de en cok 'ucuza kalifiye muhendis' arayan akbabalari harekete gecirdi. Bir gunde gelen yaklasik 10 is teklifine 'rocketten aldigim paradan daha fazla veriyorsaniz goruselim' diyerek geri dondugumde sanirim kendilerine gerekli cevabi vermis oldum. Onlara '2000 liraya calisacak kalifiye muhendis' arayislarinda basarilar diler, Rocket'da 10 ay boyunca keyifle calismami saglayan tum ekip arkadaslarima da tesekkuru borc bilirim.

Once rocketeer, always rocketeer ;)

Webrazzi Edit'i : Bu blog post'a, Webrazzi'deki 'Rocket Internet Türkiye çalışanları şu anda ne yapıyor?' haberinde link verilmesi üzerine belirtmekte fayda var ki, ben de yazıda bahsi geçen "Kendi girişimini kuranlar da var"lardan birisi oldum. Gittim, Sonsuzdöngü isimli bir şirket kurdum.
resim bulunamadi

26.Ağustos.2012 Pazar :: 09:02:08   60991 kere okundu

Konular
Opera {39}
Müzik {70}
Qt {12}
Ben {122}
Debian {26}
Sinema {24}
php/web {44}
Link {58}
KDE {7}

[Konular]


Takvim
<  Aralık 2022  >
PSÇPCCtPz
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Temalar
xmas
yesilozAskerEdition
yellos
yesiloz
uira
yesilozHtml5
darksight
greeny
opera
default
dx

Es Dost
Altan
Tuğrul
Selçuk
Timu
Mehmet
Ünal
Gökhan
Koray Taylan
Yaşar
Özgür
Orhan
Kemali
Ahmet
Emrah
Kıvanç
BilgiFrekans
Bünyamin
Bedava Site

Gez Gör Arpacık
Opera Türkiye
Uira
Ma"Cess"teleri


Projeler
Beedon
sozluQ
qPod
SourPHP
Ekşigator
Ekşigator-qt
Soccer Madness