Google Apps Paralı Oldu : Çok Yaşa Yandex
resim bulunamadiHer şey e-posta kutuma gelen "Google Apps müşteri bildirimi" başlıklı e-posta ile başladı. Google, güya, işleri daha " straightforward" yapmak için Google Apps hizmetinde bazı değişikliklere giderek, bizlere son 4-5 senedir sunucularımıza e-posta sunucusu, spam filtresi, antivirüs kurdurmayı unutturan Google Apps'i bundan sonraki hesaplar için ücretli yapacağını belirtti.
Google Apps'i biz, alan adlarımız için başta e-posta, sonrasında takvimdir, belge yönetimidir gibi şeyler için seve seve, "beleşe" kullanıyorduk yıllardır. Google bundan sonraki alan adları için bu işin ücretli olacağını söylediğinde göz yaşlarıma engel olamadım ve "beleşci" sistem yönetici olarak hemen bir alternatif aramaya başladım (lan spam filter'la, antivirüsle uğraşılır mı).

Acizane çözümü Yandex'de buldum. Yandex'in zaten son zamanlarda yaptığı işlerin yeterince güzel olması yetmezmiş gibi bir de böyle bir hizmet sağlayınca dadından yinmez oldu.

Kısaca şu adımlarla yapabiliyorsunuz efem;
* http://mail.yandex.com.tr/ de bir hesabınız varsa giriş yapıyorsunuz. Eğer yoksa da hemen ücretsiz hesap edinebiliyorsunuz.
* Hesabınızı oluşturduktan sonra https://kurum.yandex.com.tr/domains_add/ adresinden (sağol @muratcorlu :p) kendi alan adınızı girip "Alan adı ekle" dedikten sonra bu alan adını hesabınız ile ilişkilendiriyorsunuz.
* Daha sonra, Yandex alan adınızı doğrulamanızı istiyor
1) Alan adınızının, isim sunucusunu (nameserver) Yandex'in DNS sunucularına yönlendirebilirsiniz (çok güzel bi hizmetmiş lan bu, Google'da var mıydı bu?)
2) Benim gibi beleşçi ama "yok aga ben DNS'imi kendim host ederim" diyenlerdenseniz de alan adınızı, belirtilen 3 yöntemden birisi ile doğrulayıp, MX kayıtlarınızı mx.yandex.ru'ya yönlendirdikten sonra e-posta hizmetlerinden yararlanabilirsiniz

Not: Gmail'den gonderilen e-postalar garip bir şekilde ulaşmıyor. 4.2.2.1, 8.8.8.8 gibi DNS sunucularında MX kayıtlarının güncellendiğini gördüğüm halde; gmail'in kullandığı MX kayıtlarının güncellenmesi mi gecikti veya DNS cache'inden mi bilemiyorum ama Google'ın "o kadar da evil" olmayacağını umuyor, bu yazıma son veriyorum.

Google Apps öldü, çok yaşa Yandex "For"

Sonradan gelen düzenleme: gmail mailleri de gelmeye başladı. Sanırım gmail'in dns cache'i ile ilgili bir problem olmuş.

08.Aralık.2012 Cumartesi :: 11:08:21   89229 kere okundu

Konular
Opera {39}
Müzik {70}
Qt {12}
Ben {122}
Debian {26}
Sinema {24}
php/web {44}
Link {58}
KDE {7}

[Konular]


Takvim
<  Kasım 2018  >
PSÇPCCtPz
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930


Temalar
xmas
yesilozAskerEdition
yellos
yesiloz
uira
yesilozHtml5
darksight
greeny
opera
default
dx

Es Dost
Altan
Tuğrul
Selçuk
Timu
Mehmet
Ünal
Gökhan
Koray Taylan
Yaşar
Özgür
Orhan
Kemali
Ahmet
Emrah
Kıvanç
BilgiFrekans
Bünyamin
Bedava Site

Gez Gör Arpacık
Opera Türkiye
Uira
Ma"Cess"teleri


Projeler
Beedon
sozluQ
qPod
SourPHP
Ekşigator
Ekşigator-qt
Soccer Madness