Polonya'da Opera İle İş Mülakatı
resim bulunamadi Bundan yaklaşık 2 sene önce Opera'ya bir iş başvurusunda bulunmuştum. O zamanlar "çok iyi JavaScript bildiğimi" sanıyordum.

İlk görüşmeyi geçtikten sonra bir test-case gönderdiler. Native JavaScript ile yapmam gerekiyordu. Yaptım, gönderdim, çok da güzel çalışıyordu. 2 ay sonra (Opera'da bu süreçler baya yavaş işliyor :]) "başka bir adayla çalışma kararı aldık, üzgünüz mesajı" döndüler. Uzun süredir ağladığımı hatırlamıyordum, eve gelip hayvan gibi ağlamıştım. "Bari eksiklerimi söyleyin, onları telafi edeyim" dedim, söylediler, 3 ayda 4 kitap okudum. Şimdi "çok iyi JavaScript biliyorum" diyebiliyorum. O zaman yazdığım kodlara bakiyorum (tamam ortalamanın hala üstünde ama), ben olsam ben de reddedermişim beni :)

Opera Çeviri ekibi koordinatörüne sormuştum o da "Developer ekibine giden yol, QA ekibinden geçer, QA ekibine başvur" demişti. 2 yıl sonra, yine bir şeylere sinirlenip tekrar başvurdum Opera'ya. Türkiye'de internetten ve telefondan gerçekleşen mülakatları (ki bu süreç yine 2 ay sürüyor) geçtikten sonra "Sizi Polonya Wroclaw(vrötsvaf diye okunuyor) ofisimize görüşmeye çağırıyoruz" dediler. Telefon mülakatında "bir developer hatta takım lideri olarak, üreten, üretmeyi seven birisi olarak, QA ekibine geçmeyi gerçekten istediğinize emin misiniz?" li konuşmalar geçiyordu. Bu hem benim hem de onların kafasındaki en büyük soruydu.

Velhasıl, biletimi, otelimi ayarladılar, geçen haftalarda Varşova üzerinden Wroclaw'a gittim. Şirin, küçük (Alanya'nın 3'de biri falan), koca koca katedrallerin arasında küçük küçük cüce heykelleriyle donatılmış bir Polonya şehri.

Geçen seferki reddedilmemden sonra, bu sefer gözümde çok büyütmemiştim. Hem QA elemanı olmayı istediğimden gerçekten emin değildim. Üstelik QA elemanın "elinde televizyon kumandası ile, Opera for TV ekibine blackbox tester" olduğunu, kaynak koda erişimi olmadığını, ücretin mevcut aldığım ücretin yarısı falan olduğunu, yolun ve yemeğin karşılanmadığını, 35m2'lik evlerin 1000 TL kadar olduğunu, kışların çok zor olduğunu, halkın genelinin İngilizce bilmediğini öğrendiğimde, hele hele yediğim her yemekten sonra kustuğumu(domuz ürünleri ne pismiş lan) da hesaba katınca ben zaten ufaktan caymaya başlamıştım.

Görüşmede de "QA ekibinde 1 aydan fazla kalmayı düşünmediğimi, developer ekibine geçmek istediğimi" söyleyerek ufaktan atar yapmıştım.

4 günlük şirin bir Wroclaw turunun ardından Türkiye'ye geldiğimde artık "lütfen kabul etmesinler de ben Opera'yı reddetmek durumunda kalmayayım" diye dua etmeye başlamıştım. Neyse ki olan oldu, görüşmenin 3 hafta ardından "başka bir adayla çalışmaya karar verdik(standart mesaj)" diyerek reddettiler.

İlk reddedilişten sonra BE developer'lıktan FE developer'lığa geçiş yapmıştım. Bakalım bu sefer hayatımda nasıl bir değişiklik olacak, üstelik "2 senelik hayal ettiğim şeyin, aslında hayal ettiğim şey olmadığını" öğrenmem de bu değişiklikte büyük rol oynayacak gibi ;)

Ahanda burada da gezi resimleri var : http://my.opera.com/YuXeL/albums/show.dml?id=9031052

21.Eylül.2011 Çarşamba :: 20:28:52   56903 kere okundu

Konular
Opera {39}
Müzik {70}
Qt {12}
Ben {122}
Debian {26}
Sinema {24}
php/web {44}
Link {58}
KDE {7}

[Konular]


Takvim
<  Mart 2019  >
PSÇPCCtPz
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Temalar
xmas
yesilozAskerEdition
yellos
yesiloz
uira
yesilozHtml5
darksight
greeny
opera
default
dx

Es Dost
Altan
Tuğrul
Selçuk
Timu
Mehmet
Ünal
Gökhan
Koray Taylan
Yaşar
Özgür
Orhan
Kemali
Ahmet
Emrah
Kıvanç
BilgiFrekans
Bünyamin
Bedava Site

Gez Gör Arpacık
Opera Türkiye
Uira
Ma"Cess"teleri


Projeler
Beedon
sozluQ
qPod
SourPHP
Ekşigator
Ekşigator-qt
Soccer Madness