Türkiye Bilgisayar Mühendisleri "Oluşumu"
Bugün 2. toplantısı yapıldı bu oluşumun. Amaç "Bilgisayar Mühendisleri Odası" kurmak. 4 sene boyunca, otomoto teoriyle, işlemci tasarımıyla, assemble ile, calculus ile hayattan bezdirilmiş insanların "ayrıcalıklı" olmayı geçtim, en azından eşit olmasını sağlamayı amaç edinmiş bir oluşum.

Toplantıda, bir arkadaş çok güzel bir söylemde bulundu, dedi ki "Ben şu anda, önümdeki internet ile, bir hastaya %90 teşhis koyabiliyorum, ve bu teşhis şu anki doktorların çoğundan daha yüksek oranda doğru bir teşhis olabilir. Soruyorum hastaya neyin var diye, aratıyorum google'dan, semptomplara bakıyorum, sende şu şu hastalık var diyebiliyorum. Ama, maalesef bir hastaya bakma yetkim yok!"

İşte Türkiye'de, bilgisayar mühendislerinin şu anki durumu tam olarak bu. Hepimiz bilgisayarın doktoru olduk, ama herkes bilgisayar konusunda teşhis koyabiliyor, herkes ameliyat yapabiliyor(milyon dolarlık projelerin mimarisine karışabiliyor). 4 sene üniversite okuyan gençler okuldan çıkınca, 4 sene boyunca üniversite okumamış, ama bir şekilde 'programlama' eğitimi almış insanların gerisinde başlıyor hayata.

Doktor benzetmesini yapan arkadaştan bir güzel söz daha vardı "Bilgisayar mühendilsiği bir disiplindir!". Maalesef günümüzde bu disiplin gerektiren iş, büyük ölçüde bilgisayar mühendisi olmayan, yine çoğu zaman mühendis olmayan, küçük bir oranda da üniversite bile okumamış insanların "elinde".

Türkiye'de bilgisayar mühendisliği en çok sömürülen meslek dallarından birisi. Neredeyse her sektörde(inşaat, tıp, elektrik) başı çeken en büyük teknoloji bilgisayar olsa da, bu işte bilgisayar mühendislerinin ne bir söz hakkı, ne bir imza yetkisi var! Maalesef!

"Bilgisayar mühendisleri odası" fikri yıllardır hayalimdi benim. Ne mutlu ki sadece benim hayalim değilmiş. Bir kaç "gönüllü" bu hayali gerçekleştirmeye karar vermiş ve "amator ruhla" http://www.tbmo.org/ adresini hayata geçirmişler. Burada "lan bu nasıl site yeaaaa" demeden önce yukarıdaki "amatör ruhla" kısmını tekrar okuyun derim. Zaten kurucu gençler de diyor ki 'eğer "bu nasil site yeaaa" diyorsanız, gelin beraber düzeltelim, bu işi bizden beklemeyin Gandhi'nin dediği gibi "değişiklik istiyorsanız, değişikliğin kendisi olun"'


Ama kızgınım blog, çevremdeki neredeyse 30 bilgisayar mühendisine (ki 20'si istanbul'da) bir şekilde haber verdim bu oluşumdan. Ama bir tanesi bile bu toplantıya gelme 'disiplininde' bulunmadı maalesef. Bu disiplin, gelecek nesillere daha güzel çalışma ortamları, daha saygı duyulan bir mesleği icra eden insanlar olma şansını içeriyordu halbuki. Kırgınım blog!

17.Nisan.2011 Pazar :: 15:54:11   47637 kere okundu

Konular
Opera {39}
Müzik {70}
Qt {12}
Ben {122}
Debian {26}
Sinema {24}
php/web {44}
Link {58}
KDE {7}

[Konular]


Takvim
<  Ocak 2019  >
PSÇPCCtPz
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Temalar
xmas
yesilozAskerEdition
yellos
yesiloz
uira
yesilozHtml5
darksight
greeny
opera
default
dx

Es Dost
Altan
Tuğrul
Selçuk
Timu
Mehmet
Ünal
Gökhan
Koray Taylan
Yaşar
Özgür
Orhan
Kemali
Ahmet
Emrah
Kıvanç
BilgiFrekans
Bünyamin
Bedava Site

Gez Gör Arpacık
Opera Türkiye
Uira
Ma"Cess"teleri


Projeler
Beedon
sozluQ
qPod
SourPHP
Ekşigator
Ekşigator-qt
Soccer Madness