Mynet Proservis
Türkiye'de İnternet denilince akla ilk gelen firmalardan birisi olan Mynet, Proservis bölümünde web sayfası barındırma hizmeti de vermekte. İdda ettiklerine göre PHP desteği de vermekte.
Birgün bir iş geliyor ve müşteriniz, Mynet proservis üzerinde barındırılmakta olan sitesinde değişiklikler istiyor. İşi alıyorsunuz, hazırlıyorsunuz, bi kaç sunucuda test ediyorsunuz her şey çok güzel. Mynet sunucularına yüklüyorsunuz, ama bir gariplik var. Karakter seti başlıklar, siz UTF-8 olarak belirtmenize rağmen size iso-8859-9 olarak geliyor. Arıyorsunuz teknik destek servisini sorunu ve muhtemel default_charset yapılandırması sorununu bildiriyorsunuz. "1 ila 3 gün arasında size cevap vereceğiz" diyorlar "Peki" diyorsunuz, bekliyorsunuz. 4. gün sonunda arıyorsunuz "nedir acaba durum" diye, "teknik destek ilgileniyor" cevabı gelince kendi çözümünüzü aramaya başlıyorsunuz ve php'nin default charset tanımlı derlendiğini farkediyorsunuz. "ini_set" ile bu değeri utf-8 olarak değiştiriyorsunuz.

Her şey düzeldi derken bir de bakıyorsunuz "405 Method not allowed" hatası alıyorsunuz. "Acaba yanlış bir method mu kullandım" diyorsunuz, bakıyorsunuz kullandığınız method "POST". Deliriyorsunuz haliyle. Arıyorsunu bildiriyorsunuz sorununuzu, "teknik desteğe iletiyorum beyefendi" cevabı gelince yine kendi çözümünüzü aramaya başlıyorsunuz. Çok garip bir şekilde, formunuzda www.bilmemne.com/?foo=bar şeklinde bir action belirtince "405 Method not allowed" hatası alırken, bunu www.bilmemne.com/index.php?foo=bar şeklinde değiştirince her şey düzeliyor. Mynet sistem yapılandırmasına bir kez daha saygılarınızı sunuyorsunuz.

"Mynet o kadar da kötü değilmiş yahu" diye düşünmeye başladığınız bu noktada php mail() fonksiyonu ile mail gönderemediğinizi farkediyorsunuz ve size cevap gelmeyeceğini bildiğiniz halde yine arıyorsunuz teknik desteği. Şuna benzer bir muhabbet cereyan ediyor çağrı merkezindeki bayan ile.

çağrı merkezindeki bayan : selamlar
yuxel : selamlar, php ile mail gönderemiyoruz, standart php mail fonksiyonu kullanıyoruz ancak olmuyor. bir parametre flan mi girmemiz gerekmektedir veya başka bir yol ile mümkün müdür?
çağrı merkezi : sizi 30 saniye bekletebilir miyim?
yuxel : tabii (sanırım burda teknik servise soruyor)
çağrı merkezi : efendim, php ile mail gönderemiyorsunuz, bilmemne.asp scriptimiz var kullanmak ister misiniz?
yuxel: sistemi php ile yazmışım, asp neden kullanayım?
çağrı merkezi : php ile sorun oluyor, spam mail konusunda, kimlik doğrulaması gerekiyor, o yüzden asp ile yapabilirsiniz
yuxel : e siz "php" desteği veriyorsanız bunu da sağlamanız gerekmez mi? üstelik php ile de kimlik doğrulaması yapılabilir
çağrı merkezi : sisteminizi asp'ye geçirebilir misiniz?
yuxel : 2 ayımı verip yazmışım bu siteyi ve sizin "php desteği" lafınıza güvenip almışım, piyasa fiyatının üstünde de bir ücret ödeyerek almışım üstelik (aslında hostingi müşteri almıştır ;)
çağrı merkezi: bilmemne.asp var?
yuxel: peki, iyi günler


Demem o ki, tüm hostlarınız Mynet Proservis'e taşıyın anacığım. Heyecan oluyor.

21.Haziran.2007 Perşembe :: 10:20:18   67870 kere okundu

Konular
Opera {39}
Müzik {70}
Qt {12}
Ben {122}
Debian {26}
Sinema {24}
php/web {44}
Link {58}
KDE {7}

[Konular]


Takvim
<  Aralık 2018  >
PSÇPCCtPz
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


Temalar
xmas
yesilozAskerEdition
yellos
yesiloz
uira
yesilozHtml5
darksight
greeny
opera
default
dx

Es Dost
Altan
Tuğrul
Selçuk
Timu
Mehmet
Ünal
Gökhan
Koray Taylan
Yaşar
Özgür
Orhan
Kemali
Ahmet
Emrah
Kıvanç
BilgiFrekans
Bünyamin
Bedava Site

Gez Gör Arpacık
Opera Türkiye
Uira
Ma"Cess"teleri


Projeler
Beedon
sozluQ
qPod
SourPHP
Ekşigator
Ekşigator-qt
Soccer Madness