Gönderen: yuxel  Son güncelleme :2007-01-29 18:37:54 Sayaç : 487200

Gimp platform bağımsız bir resim işleme uygulamasıdır. Photoshop ile yaptığınız işlerin çoğunu hiçbir ücret ödemeden Gimp ile de yapabilirsiniz. Bu belgede Gimp ile hareketli .gif yapımını anlatmaya çalışacağım.

Yeni Tuval Açma

Gimp'i açtıktan sonra Dosya -> Yeni (Ctrl+N) ile yeni bir tuval açıp boyutlarını belirliyoruz.

Katmanları oluşturma

Daha sonra tuvale sağ tıklayıp Dosya -> Katman olarak aç (Ctrl+Alt+O) ile hareketli gif'te kullanacağımız resimleri seçiyoruz.
Bu resimler yeni katmanlar olarak resme ekleniyor. Katmanları Dosya -> Pencereler -> Katmanlar (Ctrl+L) ile görebilirsiniz. Ben üç tane farklı resim ekledim. Buraya kendiniz yeni katman ekleyip şekiller çizebilir yazılar ekleyebilirsiniz. Eğer sayfa ilk açıldığında oluşan beyaz katmanı silmek isterseniz Katmanlar bölümünden (Ctrl+L) bu boş katmanı silebilirsiniz.

Canlandırmalar

Bekleme

Oluşturduğunuz çoklu katmanlı resmi, tuvale sağ tıklayıp farklı kaydet dedikten sonra gif uzantili bir isim vererek canlandırma yapılandırmasına geçebilirsiniz.
Bu aşamadan sonra size resmi düz bir resim olarak mı yoksa canlandırma olarak mı kaydetmek istediğiniz ve renk düzeni ile ilgili veriler sorulacak. Burada resimdeki gibi bir seçim yapabilirsiniz.
Buradan sonra katmanlar arasında kaç milisaniye bekleneceğini belirtiyorsunuz ve resmi kaydediyorsunuz. Artık hareketli bir gif resminizi var.

Karmaşık Canlandırmalar

Bunun için tuvale sağ tıklayıp Dosya -> Script-fu -> Animators menüsünden istediğiniz bir animasyonu seçebilirsiniz.
Bu animasyonları izleyebilmek için de tuvale sağ tıklayıp Filtreler ->Canlandırma -> Playback ile izleyebilirsiniz. Daha sonra ise yine yukarıdaki şekilde .gif uzantisi ile kaydettikten sonra katmanlar arasındaki milisaniyeyi belirleyip canlandırmalı gif resminizi kaydedebilirsiniz.
Konular
Opera {39}
Müzik {70}
Qt {12}
Ben {122}
Debian {26}
Sinema {24}
php/web {44}
Link {58}
KDE {7}

[_lang_topics]


Takvim
<  Aralık 2020  >
PSÇPCCtPz
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Temalar
xmas
yesilozAskerEdition
yellos
yesiloz
uira
yesilozHtml5
darksight
greeny
opera
default
dx

Es Dost
Altan
Tuğrul
Selçuk
Timu
Mehmet
Ünal
Gökhan
Koray Taylan
Yaşar
Özgür
Orhan
Kemali
Ahmet
Emrah
Kıvanç
BilgiFrekans
Bünyamin
Bedava Site

Gez Gör Arpacık
Opera Türkiye
Uira
Ma"Cess"teleri


Projeler
Beedon
sozluQ
qPod
SourPHP
Ekşigator
Ekşigator-qt
Soccer Madness